LIA REGULARS 2012

28 01 2012

A L’AULA GRAN DEL CENTRE CULTURAL LA FÀBRICA DE CELRÀ

Sessions regulars de treball on desenvolupar un laboratori artístic, una proposta concreta guiada per un professional. Adreçat a persones interessades en l’art, el cos, i el coneixement personal com a eines de comunicació.

 

L’intèrpret creador: eines per la creació i construcció d’artefactes i dispositius escènics
Amb Sofia Asencio. Dilluns 19 a 21h

Potenciarem les capacitats expressives de cadascun dels intèrprets.
Treballarem sobre la idea d’un intèrpret que combina totes les seves capacitats expressives, com son el moviment, el teatre, la performance, i les entén com  a elements expressius d’un tot unitari.
Potenciarem la capacitat d’estar al present prenent decisions i acceptant l’error i allò imprevisible.
Treballarem sobre els conceptes de silenci, simplicitat i el no fer, com a punts de partida bàsics sobre els quals construir el discurs escènic.
Treballarem sobre el concepte de l’escolta i observació, de l’altre, d’un mateix i de l’espai, com el pilar fonamental des del qual començar el treball de creació.

Sofía Asencio
Intèrpret i creadora, ha treballat  com a ballarina amb diferents companyies (Lanónima Imperial, Mudances, Vicente Saez, Cia ACTA y General Elèctrica).
Des de l’any 2002 dirigeix juntament amb Tomas Aragay la Societat Doctor Alonso, amb el que ha col•laborat en la creació dels espectacles “sobre la bellesa”, “Shopping bread”, “Santa Sofía, el solo d’una ignorant”, “Sobre la mort”, El traspiés de Luisa”, “Volumen II” I “Ramón 2108”.
Comparteix la direcció artística del col•lectiu Cèl•lula I el festival MAPA juntament amb l’Ernesto Collado i en Tomàs Aragay .

 

Alquímia 2012
Amb Enric Fàbregas. Dimecres 19 a 21h

Sessions per investigar com transformar la quotidianitat. La majoria dels que dediquem part del nostre temps al moviment, ho fem de forma secundària i ben separada de la nostra ocupació principal diària. La proposta del Lia regular de Dimecres vespre vol crear un pont entre el que ocupa les nostres vides i el nostre cos. Es tracta de rescatar de la nostra quotidianitat personal diferents elements com ara, pautes, patrons, idees,… que ens ajudaran a dissenyar col•lectivament propostes de moviment, per poder-les jugar. Les sessions d’alquímia busquen descobrir i entendre diferents formes de crear i composar amb el cos.

Enric Fàbregas
Entre els anys 1994 i1996 realitza estudis de dansa contemporània a l’escola La Nau 18. Al març de 1996 balla amb la companyia LA SOTA DE BASTOS, a l’espectacle El món, la carn (l’últim cop), sota direcció de Jordi Cardoner. A l’abril del 1996, balla a l’espectacle El mercat d’Isthar, creació conjunta amb Natàlia Espinet i Sandra Carré. A partir de juny del 1996 inicia la seva col•laboració amb MAL PELO participant des d’aquest moment en la creació dels espectacles La calle del Imaginero, Orache, Canción de Bernabé, El Alma del Bicho, An el silencio i Testimoni de llops. Ha impartit classes d’improvisació per adults a l’escola municipal de dansa de Celrà entre el anys 2004 i 2010.
Actualment com a biòleg coordina i desenvolupa projectes de medi ambient a través de l’associació GALANTHUS.

 

Moviment Conscient en Relació
Amb Carme Renalias. Dimecres 10 a 13h

Expansió de la consciència a traves del moviment i la meditació activa on la importància no recau tant en el que fem sinó en d’on venim, en nosaltres mateixos quan fem el que fem. Com a éssers relacionals explorarem diferents nivells d’inclusió del jo, de l’altre i de l’espai que ens conte.

Carme Renalias
Ha ballat professionalment durant més de vint-i-cinc anys amb coreògrafs com Cesc Gelabert, Ramon Oller, Sasha Waltz, Àngels Margarit, Mark Tompkins i Julyen Hamilton. En els últims 10 anys també es dedica a la pedagogia de la dansa amb l’associació La Perla.
És terapeuta craneosacral biodinàmica formada a la European School of Craniosacral Therapy i professora de terapia craneosacral reconeguda per l’Asociación Española de Terapia Craneosacral.

 

Per inscripcions envieu un e-mail a:   perlaperladansa@gmail.com

Organitza: La perla per la dansa

Amb el suport de l’Ajuntament de Celrà


Actions

Information